slogan dj-wedding01

Leiskite mums padaryti Jūsų vestuvių dieną gražiausia Jūsų gyvenimo diena!

You are in:

Vardadienius švenčia :

Vestuvių metinės.

  Santuokos diena – Žaliosios vestuvės. Pati santuokos diena vadinama žaliosiomis vestuvėmis. Jos simboliu yra žalumynai, žolė kaip jaunystės ir verdančio gyvenimo ženklas. Būtent todėl priimta jaunavedžiams dovanoti gėles, puošti jomis vestuvių patalpą ir vestuvinį kortežą (mašiną). Bažnyčia santuokos metu taip pat papuošiama žalumynais, gėlėmis, aromatinėmis žolėmis.

1 metai – Popierinės vestuvės. Iš pavadinimo suprantama, kad metai – laikotarpis, bet vis dar labai mažas, santykiai tarp sutuoktinių dar gana trapūs, todėl elgtis vienam su kitu reikia atsargiai ir rūpestingai, kad išsaugoti meilę iki kitų metinių. Šią dieną savo antrajai pusei galima parašyti meilų laišką ant spalvingo atviruko su prisipažinimu amžina meile ir ištikimybe, arba padovanoti stiklinę širdelę ar gyvūno figurėlę. Praėjus metams po vestuvių priimta atkimšti viena iš dviejų surištų šampano butelių, kurie buvo padovanoti jauniesiems vestuvių proga (antras butelis atkemšamas atsiradus pirmagimiui). Į šventę būtinai pakviečiami liudytojai, tėvai ir geriausi draugai. Svečiai šeimai dovanoja popierines arba stiklines dovanas, pavyzdžiui gražų grafiną, raižyto stiklo taures, tapetus naujam butui.

2 metai – Medvilninės vestuvės. Vadinamos taip todėl, kad pažymi perėjimą prie įprastų kasdienių santykių, taip sakant, medvilninis paprastumas. Nuo senų laikų sutuoktiniai šią dieną dovanojo vienas kitam medvilnines skepetaites. Kas liečia svečius, tai jie iškilmių kaltininkams turi dovanoti rūbus iš medvilnines (puodkėles ir rankšluosčius namams, patalinę, žaislus ir t.t.).

3 metai – Odinės vestuvės. Pavadinimą gavo dėl to, kad sutuoktiniai per tą laiką turi gerai taip sakant „oda jausti“ vienas kitą. Žmona odinių vestuvių proga vyrui gali padovanoti odinį diržą, batus ar piniginę, o vyras žmonai – odinius batelius arba rankinuką. Į tokias metines reikia eiti su dovanomis iš natūralios odos, pavyzdžiui su paveikslu iš odos gabaliukų arba lagaminą, kuris bus sutuoktiniams kaip užuomina į romantinę kelionę.

4 metai – Vaisinės arba lininės vestuvės. Ketvirtieji santuokos metai suprantami kaip prisirpę ir vaisingi. Sutuoktiniai mėgaujasi jausmų ir tarpusavio santykių branda, o vaisingumas suprantamas kaip šeimos pagausėjimas. Minint šią sukaktį, dovanojami įvairių prinokusių vaisių krepšelis, dekoratyvinis citrinmedis ar pipirmedis, lininiai rankšluosčiai, staltiesės, patalynė, apranga.

5 metai – Medinės vestuvės. Šių vestuvių pavadinimas susijęs su medžiu kaip gyvenimo, žydėjimo ir vaisingumo simboliu ir , kad po penkių metų tarpusavio gyvenimo jau turi gimti pirmagimis, o sutuoktiniai suaugti šaknimis, tarsi medžiai, kadangi niekas taip nesuriša ir nesustiprina šeimyninį gyvenimą, kaip vaiko gimimas. Pavadinimas taip pat reiškia, kad iki šio momento vyras ir žmona turi įsikurti savo namuose. Dovanos: mediniai daiktai – dėžutės, šaukštai ir kiti virtuviniai rakandai, pavyzdžiui rėmą šeimyninei nuotraukai arba medinę figurėlę.

6 metai – Špižinės (ketinės) vestuvės. Ketus – metalas, išsiskiriantis iš kitų metalų savo trapumu, nuo smūgio jis gali skilti. Taip ir šeimyniniai santykiai gali skilti, jeigu sutuoktiniai kartu neprižiūrės meilės liepsnos šeimos židinyje, kūrendami jį savo jausmų įrodymais. Kaip įprasta, metinių išvakarėse žmona tvarko namus, ypatingą dėmesį skirdama špižiniams indams, kurie valomi ypač kruopščiai.

6,5 metų – Cinko vestuvės. Jų pavadinimas primena, kad santuoką, kaip ir cinkuotus indus reikia laikas nuo laiko nušveisti. Cinko vestuvės reikia švęsti su draugais ir artimaisiais, kad jie matytų, kaip gyvena sutuoktiniai. Tinkama dovana šiai progai yra cinko indai arba statulėlė.

7 metai – Varinės vestuvės. Šis pavadinimas taip pat turi slaptą prasmę: varis – vertinga, tvirta medžiaga, iki tauriųjų metalų jam, žinoma toli, todėl šios vestuvės yra užuomina, kad sutuoktiniams dar viskas prieš akis. Anksčiau sutuoktiniai šią dieną apsikeisdavo varinėmis monetomis, kaip būsimo laimingo šeimyninio gyvenimo ženklas. Svečiai įprastai dovanoja dirbinius iš vario: vyrui galima padovanoti diržą su varine sagtimi, žmonai – varinius papuošalus. Pati tinkamiausia dovana šiai progai – varinė pasaga – laimės ir gerovės simbolis.

8 metai – Skardinės arba bronzinės vestuvės. Tikimasi, kad sutuoktinių gyvenimas iki šio momento turi galutinai nusistovėti, prisipildyti šiluma ir tarpusavio supratimu. Šių metinių dėmesio centre – tviskantys skardiniai virtuvės rakandai (indai, stalo įrankiai ir t.t.), kuriuos reikia dovanoti. Svečiai gali padovanoti gražias kepimo formas.

9 metai – Molinės (fajansinės) vestuvės. Šių metinių proga dovanojami įvairūs daiktai – nuo indų ir skulptūrėlių iki kūrybinių valandų skulptoriaus dirbtuvėse.

10 metų — Alavinės arba rožinės vestuvės. Alavas simbolizuoja lankstumą — sutuoktiniai jau taip gerai pažįsta vienas kitą, kad supranta viską iš pusės žodžio, nusileidžia, kai to reikia. O raudona rožė visada simbolizavo stiprius jausmus, aistrą. Šio jubiliejaus proga kviečiami visi, kas dalyvavo pagrindinėse vestuvėse, būtinai turi dalyvauti liūdytojai ir pačių vaikai. Vyras turi padovanoti žmonai raudonų rožių puokštę. Sutuoktiniams šią dieną dovanojami įvairiausi daiktai raudonos ir rožinės spalvos bei visų jų atspalvių,kurie simbolizuoja nesibaigančią meilęir aistrą arba kažkokius alavinius daiktus.

11 metų — Plieninės vestuvės. Neveltui garsus posakis "tvirtas, kaip plienas". Taip iki šiol šeimyninis ryšis tapo toks tvirtas, kad niekuo jo nenutrauksi, o sutuoktiniai turi turėti jaukius namus, ūkį ir nemažiau dviejų vaikų. Į metines kviečiami artimi giminaičiai, draugai. Sutuoktiniams geriausiai dovanoti dirbinius iš plieno, papuošalus, rakandus.

12,5 metų — Nikelio vestuvės. Primena, kad kartu pragyventa nemažai, bet nereikia pamiršti palaikyti savo santuokos spsindėsį ir blizgėsį. Ši data nėra apvali, todėl švenčiama siaurame artimųjų rate. Sutuoktiniams reikia dovanoti nikeliuotus indus, santechnikos įrangą.

13 metų — Nėriniuotosios vestuvės. Pavadinimas pabrėžia, kad šeimą reikia vertinti, elgtis su ja labai atsargiai, kaip su plonais neriniais. Šią dieną žmona turi iškepti plonus nėriniuotus blynus. Metinės švenčiamos šeimos rate, su vaikais, sutuoktinių tėvais ir kitais artimais giminaičiais. Vyras gali padovanoti nėriniuotus apatinius arba chalatą, o svečiai sutuoktiniams — nėriniuotą patalinę.

14 metų — Agato vestuvės. Agatas — pusbrangis akmuo, nuo senų laikų apdovanotas magiškomis savybėmis saugoti nuo pavojų, saugoti sutuoktinių laimę ir ištikimybę. Metinių pavadinimas reiškia, kad šeimyninis gyvenimas jau sutvirtėjo. Pagal tradiciją, sutuoktiniai šią dieną, turi vėl prisipažinti meilėje, kad tarp jų nebūtų jokių paslapčių. Kas liečia dovanas, tai ir sutuoktiniai vienas kitam, taip ir svečiai sutuoktiniams turi dovanoti dirbinius iš agato: papuošalus, statulėles ir kitus aksesuarus.

15 metų – Krištolinės arba stiklinės vestuvės. Krištolas – skaidri, švari, stebėtinai skambi medžiaga, jis daug tvirtesnis už stiklą, todėl sutuoktiniai pragyvenę kartu penkiolika metų, gali pasigirti savo tvirta šeima ir meile. Bet nereikia pamiršti, kad krištolas dužta, todėl elgtis su šeima reikia, kaip ir anksčiau, rūpestingai, švelniai, stengiantis sustiprinti tarpusavio santykius. Penkiolika metų – reikšminga data, kuri reikalauja atitinkamos šventės į kuria sukviečiami svečiai: pageidautina santuokos liudytojai, geriausi draugai, giminaičiai. Penkioliktosiose metinėse būtinai turi dalyvauti vaikai – simbolizuojantys besitęsiantį gyvenimą, džiaugsmą ir šeimyninę laimę. Atitinkamai dovanos – daiktai iš krištolo, kurie pažymi, kad santykiai tarp sutuoktinių turi būti skaidrūs, kaip krištolas. Po penkioliktų metinių švenčiamos tik apvalios datos.

20 metų – Porcelianinės vestuvės. Porcelianas – brangi ir labai graži medžiaga, bet neatsargiai besielgiant jis dūžta. Taip ir sutuoktiniai, pragyvenę kartu dvidešimt metų, turi džiaugtis tokia ilga, nuostabia sąjunga, tuo tarpu nepamirštant, kad laimė – trapus daiktas, bet ji jų rankose. Šventinis stalas serviruojamas porcelianiniu servizu. Tai gali būti ir servizas padovanotas kažko iš svečių metinių proga. Sutuoktiniams taip pat galima padovanoti arbatos ar kavos servizą arba du porcelianinius puodukus.

25 metai – Sidabrinės vestuvės. Sidabras – brangusis metalas. Iš čia ir metinių pavadinimas, pabrėžiantis, kad kartu pragyventas ketvirtadalis amžiaus turi būti gerbiamas ir vertinamas sutuoktinių bei aplinkinių. Pagal seną tradiciją, vyras ir žmona apsikeičia sidabriniais žiedais, kuriuos užmauna ant dešinės rankos didžiojo piršto (šalia vestuvinio žiedo). Svečiai metinių proga dovanoja sidabro dirbinius: tai gali būti ir papuošalai, ir stalo įrankiai, ir vazos arba statulėlės. Dengiant šių metinių šventinį stalą, reikia naudoti sidabrinius stalo įrankius, papuošimui – sidabrines juostas, girliandas, laku sidabruotas gėles.

30 metų – Perlinės vestuvės. Šios vestuvių metinės simbolizuoja, kad trisdešimt metų pragyventų kartu, susineria vieni ant kitų kaip perlai karoliuose. Nuo senų laikų perlai laikomi ne tik laimės talismanu, bet ir derlingumo simboliu. Tai reiškia, kad tokiose reikšmingose metinėse turi dalyvauti ne tik vaikai, bet ir vaikaičiai. Pagal tradiciją, šią dieną vyras savo antrajai pusei dovanoja siūlą ant kurio sunerti trisdešimt perlų (net jei tai bus dirbtiniai perlai). Svečių dovanos turi būti perlamutrinės spalvos, balto, juodo ir rožinio atspalvio (kaip tikrojo perlo spalvos). Tai gali būti įvairiausi daiktai – rakandai, papuošalai, interjero elementai ir t.t.

35 metai – Koralinės arba drobinės vestuvės. Šių metinių proga sutuoktiniams dovanojami užtiesalai, lino staltiesės, siuvinėti rankšluosčiai ir kiti namų apyvokos reikmenys.

37,5 metų – Aliumininės vestuvės. Trisdešimt septyneri su puse metų – simbolizuoja šeimyninių ryšių lengvumą ir tvirtumą. Šios pusėtinos metinės įrodo santuokinės laimės tvirtumą. Priimta dovanoti buitinius gaminius iš aliuminio ir kitų metalų, taip pat suvenyrus.

40 metų — Rubininės vestuvės. Rubinasmeilės ir ugnies akmuo, simbolizuoja negestančius sutuoktinių jausmus. Anksčiau šių metinių proga į sutuoktuvių žiedus įstatydavo rubinus. Dabar galima tiesiog nusipirkti naujus žiedus su rubinais. Keturiasdešimt metų — labai rimta data ir švęsti tokias metines reikia labai iškilmingai. Į metines kviečiami artimi giminaičiai, geriausi šeimos draugai, būtinai turi dalyvauti ir vaikai su vaikaičiais. Šia proga priimta dovanoti brangias ir dideles dovanas: baldus ir interjero elementus, paveikslus, vazas, buitinę techniką ir t.t., o taip pat daiktus rubino spalvos: rūbus, staltieses, užtiesalus, užuolaidas, papuošalus namams.

45 metai - Safyrinės vestuvės. Safyras — skaidraus mėlyno vandens spalvos brangakmenis, kuris kaip tikima nuo senų laikų neša meilę ir saugo nuo blogio. Safirinės vestuvės reiškia, kad sutuoktiniai taip artimai ir gerai pažįsta vienas kitą, kad jau vargu ar kada nors išsiskirs. Šios poros abipuse stipria meile vargu ar kas nors gali abejoti, ką liūdija ir jų garbus amžius. Safyrinių metinių proga vyras ir žmona dovanoja vienas kitam papuošalus su safyrais, o jų šventiniai drabužiai turi būti mėlynų atspalvių. Metinės švenčiamos labai iškilmingai. Į safyrines vestuves kviečiami vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai, taip pat kiti artimi giminaičiai. Svečiai dovanoja daiktus vienaip ar kitaip susijusius su vandeniu: tai gali būti mėlyni rankšluosčiai, žydras užtiesalas, vonios kambario papuošimai.

50 metų — Auksinės vestuvės. Iškilminga data — juk auksas, neabejotinai laikomas vienu brangiausiu metalu. Jis visada simbolizavo kažką reikšmingo, net didingo, pasiekto sunkiu darbu. Taip ir auksinės vestuvės — sunkaus ilgamečio bendradarbiavimo vaisius. 50-metų vestuvių metinės parodo didelę sutuoktinių meilę, pranešta jų per metus, todėl šią dieną jie dovanoja vienas kitam auksinius papuošalus, kaip meilės ir ištikimumo ženklą. Į svečius kviečiami artimi giminaičiai: vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai, geriaisi draugai ir liudytojai. Dovanoti galimai pačius įvairiausius daiktus, svarbiausia — kad jie būtų iš aukso arba paauksoti. Tai gali būti paveikslas su paauksuotu rėmu, sieninis laikrodis arba paauksotą servizą, auksiniais dažais puoštą indą. Vaikai turi būtinai savo tėvams padovanoti auksinį daiktą, kaip pagarbos jų šeimyninės sąjungos ženklą. Švęsti auksines vestuves reikia ypač iškilmingai, su gausiu stalu prie kurio sutuoktiniai prisimins kartu pragyventus metus.

55 metai — Smaragdinės vestuvės. Šių metinių proga sutuoktiniams priimta dovanoti papuošalus su smaragdais.

60 metų — Deimantinės vestuvės. Deimanatas — ne tik kiečiausias akmuo, bet ir pats gražiausias, todėl jis taip daug kainuoja. Retai sutinkamos laimingos poros, kurios sulaukė takių metų vienoje šeimoje, tai nuoširdžiai mylintys vienas kitą žmonės, kurių jausmai suteikė jiems jėgų, drąsos ir energijos, kad pragyventi tiek metų kartu. Deimantas — tvirtumo ir laimės simbolis, todėl ir deimantinės vestuvės reiškia tvirtą šeimyninę laimę, kuri nepasiduoda metams. Šią iškilmingą dieną vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai būtinai turi padovanoti žiedus su deimantais, kaip didžiulės pagarbos, dėkingumo, meilės ir ištikimybės ženkla.

65 metai — Geležinės vestuvės. Šios metinės — retas įvykis, jis liūdija šeimyninių santykių tvirtumą, kurie tampa kieti ir tvirti kaip geleži.

67,5 metų — Akmeninės vestuvės. Laikas gali suardyti net akmenį, bet didelės meilės nieks negali suardyti.

70 metų — Palaimintosios vestuvės. Jau užaugo vaikaičiai ir provaikaičiai, bet meilė gyva, tai palaima, tikra laimė.

75 metai — Karūnuotosios vestuvės. Septyniasdešimt penktosios metinės vainikuoja laimingą ir ilgametį sutuoktinių gyvenimą. Tai karūnuotosios vestuvės (arba antrosios deimantinės vestuvės).

100 metų — Raudonos vestuvės. Sugalvojo jas laimingi sutuoktiniai Niftulla ir Balabeim Agajevai, pragyvenę kartu visą amžiu.

Linkime jums sulaukti šių nuostabių vestuvių metinių!

 

 

 

3D/2D foto stikle

3d_foto_stikle

 

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

TavOrgazmas

Vestuvių transportas

Viskas vestuvėms

Retro limuzinas

Puiki proga nudžiuginti save.

dj-wedding-01

Luxury limuzinas

Puiki proga palepinti save.

Vestuvinės suknelės

Viskas vestuvėms

Suknelės

Vestuvinių suknelių nuoma, pardavimas..

dj-wedding-01

Proginės suknelės

Vakarinių, kokteilinių, proginių suknelių..

Gelių puokštės

Viskas vestuvėms

Vestuvinės puokštės

Vestuvinės puokštės, nuotakos.......

dj-wedding-01

Vestuvinės dekaracijos

Vestuvinės dekoracijos, puošimas, idėjos..

Kontaktai

Viskas vestuvėms
Nuo pirmadienio iki sekmadienio
Skambinkite: +370 679 23646
Viskas vestuvėms
Sekite mus Twitter'yje
Viskas vestuvėms
Sekite mus Facebook'e
Viskas vestuvėms
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Viskas vestuvėms
RSS